Harde brexit kost Nederlandse burgers miljarden

Harde brexit kost Nederlandse burgers miljarden 

10 december 2018 - 11:32

Nederlandse burgers moet natuurlijk de Nederlandse overheid zijn, maar omdat zij dit hoe dan ook doorberekenen aan u hebben we gekozen voor het woord burgers.

Hoe dan ook, wanneer Groot-Brittannië er bij uittreding er niet in slaagt afspraken te maken met de boevenbende uit Brussel, kost Nederland dat volgens de Algemene Rekenkamer minimaal een bedrag van 2,3 miljoen euro.

Minimaal, want een harde brexit kost Nederland in 2019 en 2020 direct 1,6 miljard euro aan extra afdrachten voor de EU doordat het VK wegvalt. Die kosten lopen nadien verder op naar 2,5 tot 3 miljard euro per jaar vanaf 2026.

Bovenop de extra kosten voor de EU kost een no-deal-brexit komen nog eens 700 miljoen euro aan douane- en controlekosten, onder meer voor extra personeel, huisvesting, IT-aanpassingen en de aanschaf van middelen zoals scan-apparatuur. De douane en de NVWA moeten versterkt worden.

Mocht het recent gesloten akkoord door de Britten aanvaard worden dan zal de brexit voor Nederland volgend jaar en in 2020 niet veel veranderen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie