‘Harde kern extreemlinks stelt niks voor'
Binnenland

‘Harde kern extreemlinks stelt niks voor'.

Ondanks dat het vaak lijkt alsof extreemlinks in grote getale geworteld is de Nederlandse samenleving, blijkt uit een analyse van De Telegraaf juist het tegenovergestelde.

Des te knapper dat de activistenboefjes van bijvoorbeeld Kick Out Zwarte Piet, Antifa, De Grauwe Eeuw en Geen 4 Mei Voor Mij erin slagen het publieke debat te kapen.

Dat de groeperingen klein zijn van omvang zijn, betekent overigens niet dat zij geen stootkracht hebben. Het feit dat sommige leden van bovenstaande groeperingen niet terugdeinzen voor het gebruiken van geweld, leverde hen een plaatsje op in het rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) heeft daar iets over te zeggen, de beste man heeft namelijk een droom. Hij hoopt op een vreedzame samenleving waar iedereen elkaar met respect behandelt. Gelukkig is Knops niet dusdanig wereldvreemd dat hij inziet dat redelijkheid en extreemlinks niet hand in hand gaan.

Toch heeft hij nog een duidelijke waarschuwing voor iedereen die zich schuldig maakt aan, of aanzet totgeweld. Die krijgt te maken met speciale aandacht van het Openbaar Ministerie. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →