'Harde kern FC Den Bosch had vrij spel na Avondklokrellen'

'Harde kern FC Den Bosch had vrij spel na Avondklokrellen' 

06 juli 2021 - 10:19

Een groepje hooligans blijkt toch wel handig als de nood aan de man is. De harde kern van voetbalclub FC Den Bosch, die na de avondklokrellen in die stad hielp bij het handhaven van de openbare orde, weigerde zich aan de regels te houden die de lokale driehoek daarvoor had opgesteld. En de gemeente liet dat maar gaan.

Burgemeester Jack Mikkers (VVD) kreeg een dag na de avondklokrellen een aanbod van FC Den Bosch om supporters van de harde kern te laten helpen bij het voorkomen van nieuwe plunderingen, maar wilden dat wel met meer man doen dan van tevoren was afgesproken. "We laten ons niet chanteren, maar moeten de groep ook niet tegen ons krijgen", staat in een van de documenten die NRC bij de gemeente Den Bosch opvroeg met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Logisch ook wel, want anders had de gemeente er een probleem bij, maar toch.

"Eenmaal op straat eiste de M-side met meer dan zestig supporters te mogen patrouilleren. Onder toeziend oog van enkele agenten werden uiteindelijk zo’n 150 hesjes uitgedeeld die afkomstig waren van FC Den Bosch. Dit grotere aantal was niet met de lokale driehoek overlegd, zo blijkt uit de documenten. Er sloten zich later ook mensen zonder hesje aan", zo staat te lezen in de krant.

Steun PowNed, word lid

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml