Harskamp mag diep de stront inzakken

Harskamp mag diep de stront inzakken 

30 augustus 2021 - 13:41

Harskamp is een dorpje in Gelderland, opgeslokt door het iets grotere dorp Ede, aan de rand van de Veluwe. Er wonen een goeie drieduizend mensen die samen het IQ hebben van een bonobo die kan fietsen. Het zijn allemaal erg lelijke mensen, met kleren aan die zelfs een bonobo die niét kan fietsen zou weigeren te dragen. Er heerst veel incest onder deze mensen, van wie geen enkel exemplaar het woord incest correct kan prononceren.

In de buurt van Harskamp is een groot terrein waar Nederlandse soldaten komen oefenen in schieten, granaten laten ontploffen, en met bajonetten gooien. Deze soldaten worden dan een paar nachten te rusten gelegd in een kazerne. Men heeft de soldaten recentelijk aangemaand om ergens anders te overnachten, want men wilde de kazerne vrijmaken voor de opvang van 800 Afghaanse vluchtelingen. Dat deze ternauwernood aan een gewisse ontsnapte sukkelaars van Afghanistan helemaal naar Harskamp zijn getransporteerd, dat staat de meeste Harskampenaars niet aan. Ze gingen de straat op, geschoeid in hun klompen, want in Harskamp zijn de straten nog niet geasfalteerd en als je er met gewone schoenen overloopt, doen je voeten pijn. De Harskampenaars riepen leuzen zoals ‘Eigen Volk Eerst’, ‘Weg met de Afghanen’, ‘Kom terug, Adolf’, en andere kreten die hun ongenoegen kracht moesten bijzetten.

Op YouTube staat een filmpje, gemaakt door PowNed, waarin een interviewster praat met de Harskampenaars. Je gelooft niet wat je hoort en ziet. De ondervraagde Harskampenaars waren zonder uitzondering dronken, etaleerden hun afstotelijke uiterlijk op een hallucinante wijze, en het taaltje dat ze probeerden te brabbelen leek op dat van een bonobo die boos reageert op de diefstal van z’n fiets. Iets wat door de Harskampenaars bedacht was, was dat de Afghanen die in de kazerne verbleven ‘te vergelijken waren met NSB’ers’. Toen de interviewster zei: ‘Het zijn mensen die voor ons gewerkt hebben in Afghanistan en daarom onder de taliban groot gevaar zouden lopen’, zeiden de Harskampenaars: ‘Precies. Net zoals de NSB’ers.’ Je moet even nadenken om aan de vergelijking tussen Afghaanse vluchtelingen en NSB’ers een touw te kunnen vastknopen, tot je besluit: ‘Nee, zo’n touw is niet te vinden.’ Want het denkwerk over de vergelijking heeft het volgende resulaat: ‘Duitsers die in de oorlog samenwerkten met de geallieerden tegen de nazi’s, en daarom voor de SS en de Gestapo vluchten naar een ander land, waren NSB’ers’. Nee hoor, beste Harskampenaars, dit snijdt dus geen hout.

En de Harskampenaars hadden nog wel meer praatjes. Zo zei een 23-jarige mongool met een scheve neus, een scheve mond en een scheef voorhoofd: ‘Die Afghanen moeten weg, want ik ben van de oude stempel.’ Daarna stak hij maar ‘ns een plastic vuilnisbak in brand, terwijl hij drie blikjes goedkoop bier tegelijk in z’n muil probeerde te gieten. Op z’n T-shirt had hij een leuze tegen de Afghanen geschreven, waarbij hij Afghanen verkeerd gespeld had. Niemand van de ondervraagde Harskampenaars had enig idee van de toestand in Afghanistan, had enig begrip voor de naar Nederland gebrachte Afghanen, of toonde enig medelijden met degenen die aan de martelkelders van de taliban ontkomen waren. Kunnen we suggereren dat, als de Afghanen in Harskamp naar andere oorden worden uitgestuurd, de Harskampenaars met z’n allen een paar weken in de kazerne worden opgesloten, zonder bier, met hun bakkes dichtgetapet, en continu onderwezen door een leraar die hen enige menselijkheid bijbrengt? Ja, dat kunnen we suggereren. En voor de rest mogen Harskamp en soortelijke inteeltdorpjes diep de stront inzakken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.