Hee, alwéér een explosie in 010

Hee, alwéér een explosie in 010 

01 mei 2023 - 10:58

Rotterdam is hard op weg om Amsterdam ook op crimineel gebied van de troon te stoten als hoofdstad van Nederland. In de Havenstad zijn dit jaar tot nu toe vijftig ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. En afgelopen nacht was het wéér raak.

Ditmaal ging in de Witte de Withstraat in Rotterdam een explosief af. Dat gebeurde om 04.30 uur, meldt de politie. Daarbij raakte niemand gewond. De Sterke Arm der Wet doet onderzoek in de omgeving. Op foto's is te zien dat het vermoedelijk om dezelfde coffeeshop gaat als waar op 13 april ook een explosief was neergelegd, dat ging toen niet af. Of het daadwerkelijk hetzelfde pand is, kon de politie niet zeggen.

Op meerdere plekken in de stad waren de laatste weken explosies. Op de Crooswijkseweg in Crooswijk waren afgelopen week vier ontploffingen, de meest recente in de nacht van zaterdag op zondag.

Ook in de Van Speykstraat in het Oude Westen ging het in de afgelopen dagen verschillende keren mis. Daar was sprake van een ontploffing, het beschieten van een gevel en een verijdelde explosie. Of er een verband is tussen de incidenten in de verschillende wijken is niet duidelijk.

De Rotterdamse gemeente en de politie hebben zondag aangekondigd de beveiliging en het toezicht op te schroeven op plaatsen waar de afgelopen tijd explosies zijn geweest.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml