Hee Mark Rutte, wanneer stap je eens op?

Hee Mark Rutte, wanneer stap je eens op? 

07 juni 2023 - 12:33

Het Groningen-debat. Het tweede deel vindt vandaag plaats waarin het kabinet zichzelf mag verdedigen op alle kritiek en met hopelijk ook een antwoord op de vraag wanneer onze eeuwige premier Mark Rutte eindelijk klaar is om zelf te constateren: "Ik heb er een puinhoop van gemaakt. Ik stap op en nu definitief". 

Want dat is toch de enige conclusie die de voltallige oppositie eist van de heer Rutte. De lijst met zijn gefaal in het Groningen-dossier is eindeloos. Kapotte huizen, de compensatie die niet van de grond kwam, Groningers die hij keihard liet stikken. Onder zijn premierschap liep het volledig uit de hand. Pas in 2018 zag hij naar eigen zeggen de ernst van te zaak in (dat is dus zes jaar na de zware beving bij Huizinge). Een tikkeltje laat, nietwaar? 

Overigens vinden Kamerleden dat niet alleen. Uit het harde rapport van de parlementaire onderzoekscommissie bleek al dat de overheid lang geen oog had voor de problemen van Groningers. De commissie vond dat Rutte "wel verwachtingen wekt", maar die vervolgens niet waarmaakte. Natuurlijk niet. De vele sorry's van Rutte leidden eveneens niet tot een wezenlijke verandering.

En dan hebben we het alleen maar over de problemen in Groningen, en niet eens over de toeslagenellende, het asielbeleid, verdwenen bonnetjes, gewiste sms'jes enz. enz. enz. Maar goed, Rutte blijkt vooral uit eigenbelang te handelen, zich niet te herkennen in emoties en gevoelens van de burger en moeite te hebben met de regels. Maar dat wisten we al natuurlijk.

Kortom, het is een puinhoop. Wij hopen dat Rutte inderdaad zijn conclusies trekt. Het wanbeleid van vier kabinetten zou toch voldoende moeten zijn? "Ik heb er een puinhoop van gemaakt. Ik stap op en nu definitief", zou ieder fatsoenlijk mens zeggen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml