Hee pssst, jochie! Mannen vanmiddag straatgeïntimideerd in 030

Hee pssst, jochie! Mannen vanmiddag straatgeïntimideerd in 030 

13 mei 2022 - 10:17

Wie heeft dit nou weer verzonnen? Mannen die het wagen om vanmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 uur hun gezicht te laten zien in het centrum van Utrecht, zullen worden 'nageroepen' op straat. Opdat de vreselijke manmensch eens weet hoe dat voelt bij de vrouwmensch. 

Want alle mannen maken zich natuurlijk schuldig aan straatintimidatie door vrouwen na te roepen en na te sissen. Volgens burgemeester Sharon Dijksma krijgt de helft van alle Utrechters weleens te maken met straatintimidatie. 57 procent daarvan is vrouw en mannen zijn vaak de dader van dit gedrag. Oké, niet alle mannen dus. Maar we gaan wel dit probleem tackelen door alle mannen lastig te vallen.

"Om mannen duidelijk te maken wat de impact kan zijn van straatintimidatie, worden ze deelgenoot gemaakt van het probleem. Ongehinderd langs de Stadhuisbrug lopen, is er vanaf morgenmiddag niet meer bij. Vanaf scherm worden zij live nageroepen door een vrouw. Het begint onschuldig, maar de opmerkingen worden vervolgens steeds vervelender. De gemeente noemt dit koekje van eigen deeg de aftrap van een 'schurende campagne'", aldus RTV Utrecht.

Zucht.. Misschien gewoon eens het tuig dat dit doet fatsoenlijk aanpakken? Alsof die mannen het erg vinden om aandacht van vrouwen te krijgen. En hoezo moet de gemeente de burger hierin opvoeden, eigenlijk?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml