Heel Amsterdam heeft corona: meer dan 100K positieve tests

Heel Amsterdam heeft corona: meer dan 100K positieve tests 

16 juli 2021 - 15:49

Nou oké, niet heel Amsterdam waarschijnlijk. Maar het is wel zo dat het aantal bevestigde coronagevallen in Amsterdam is gestegen tot boven de 100.000, waarmee de hoofdstad de twijfelachtige eer heeft om de eerste gemeente in Nederland te zijn die door deze grens gaat. Sinds het begin van de uitbraak zijn 100.183 Amsterdammers positief getest op het coronavirus.

Voor wie dat leuk vindt om te weten, zo vond de vermenigvuldiging van het virus plaats in Amsterdam: "Het coronavirus werd op 27 februari vorig jaar voor het eerst in Nederland vastgesteld. Dat was in Noord-Brabant. Twee dagen later werd voor het eerst een inwoner van Amsterdam positief getest. Op 10 april, ruim een maand later, passeerde Amsterdam de grens van 1000 bevestigde gevallen en op 22 september vorig jaar werd de 10.000e positieve test geregistreerd. Op 28 december kwam de teller boven de 50.000 uit, iets meer dan 300 dagen na het eerste geval. Het heeft zo'n 200 dagen geduurd om dat aantal te verdubbelen."

Toegegeven, het is wel zo dat er tegenwoordig veel meer wordt getest dan in de begindagen van de uitbraak. Het is niet bekend hoeveel mensen besmet zijn geraakt zonder dat dit ooit is vastgesteld. Zij zijn overleden of genezen zonder diagnose. Het werkelijke aantal coronagevallen in Amsterdam zal dus hoger zijn dan 100.000. O jee....

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml