Heel Holland BOOS op Ali B, Marco B en Jeroen R, en nu ook op John de M

Heel Holland BOOS op Ali B, Marco B en Jeroen R, en nu ook op John de M 

21 januari 2022 - 10:11

Ja mensen. De langverwachte uitzending van het BNNVARA-programma BOOS over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice ging dan gisteren eindelijk online, werd goed bekeken (over de zeven miljoen views inmiddels) en de onthullingen waren schokkend. Met als gevolg dat alle hoofdrolspelers van alles kunnen zeggen, maar heel Holland nu woest is op Ali B., Marco Borsato, de regisseur, Jeroen Rietbergen en ook op Grote Baas John de Mol.  

Voor alle verhalen verwijzen wij u graag naar de uitzending, daar is al veel over gezegd, maar dan John de Mol. De Talpa baas der bazen reageerde ook in de uitzending en dat had hij achteraf misschien beter niet kunnen doen. In gesprek met Tim Hofman zei De Mol "dat er alle mogelijkheid is om aan de bel te trekken, maar dat al die loketten en maatregelen kennelijk niet het gewenste effect hebben gehad." Ook was de Talpa-baas zich er niet van bewust "dat er zoveel verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland zo lang onbekend zijn gebleven."

De Mol: "Vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte, ik weet niet wat het is, maar ik wil me er graag in verdiepen." Hij hoopt dat de gebeurtenissen "een voorbeeld zijn" en dat als slachtoffers "het ooit nog eens overkomt" ze geleerd hebben "onmiddellijk aan de bel te trekken en dit onmiddellijk te melden".

Over zijn ex-zwager Jeroen Rietbergen zei hij dat die ene keer dat er een melding binnenkwam hij hem nog een kans had gegeven, omdat hij al elf jaar prettig met hem samen had gewerkt en hij kwaliteit leverde. Over de aantijgingen richting Marco Borsato zei hij: "Dat kan ik me gewoon niet voorstellen".

Talpa-medewerksters: 'John, het ligt niet aan de vrouwen'

Reden voor medewerksters van zijn bedrijf Talpa om een paginagrote advertentie in het AD te plaatsen waarin zij het overduidelijk niet eens zijn met zijn uitlatingen. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

Volgens de krant stuurden de vrouwen een verklaring mee met de advertentie. Daarin staat: "Dit is een statement van verdrietige vrouwen die bij Talpa werken, die met stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken hebben aangehoord wat de reactie was van John de Mol op de vragen van Tim Hofman. We vinden het heel goed dat hij daar is gaan zitten, maar zijn ook teleurgesteld dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten."

Volgens hen zegt die opstelling veel over een cultuurverandering die nodig is binnen het bedrijf, maar ook in de mediawereld en maatschappij. "En vast en zeker bij meer grote bedrijven waar dit soort denkfouten nog steeds worden gemaakt door mannen met macht. Het gedrag van vrouwen is niet het probleem. En ook niet de oplossing. Dit statement is natuurlijk ook voor alle andere slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer (niet alleen bij Talpa), om die een hart onder de riem te steken."

Ook Jeffrey, dit jaar deelnemer van The Voice, was in shock door wat hij allemaal zag:

 

De uitzending van BOOS:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml