Heel Holland rijdt met drugs op; politie betrapt steeds meer mensen

Heel Holland rijdt met drugs op; politie betrapt steeds meer mensen 

16 mei 2022 - 10:26

Pilletje hier, spuitje daar, ballonnetje zus, snuifje zo. Heel Holland gebruikt verdovende middelen, wat iedereen zelf moet weten maar wat wel erg is: gaat vervolgens vrolijk onder invloed achter het stuur stappen.

In 2017 werden in totaal 1.834 proces-verbalen opgemaakt vanwege drugs in het verkeer, maar vorig jaar waren dat er al ruim 13.000 (!), blijkt uit cijfers die NU.nl heeft opgevraagd.

De stijging kan deels verklaard worden door het feit dat de politie eindelijk eens zijn werk doet een nieuwe werkwijze van de politie. Sinds 2017 gebruiken agenten een speekseltest die kan aantonen of er drugs in het spel zijn. Die test wordt altijd opgevolgd door bloedonderzoek voor bevestiging. Maar wat nog meer dan? Misschien snuift, slikt en/of spuit de Nederlander wel wat meer. Agenten controleren naar eigen zeggen in elk geval niet vaker dan eerst.

Vorig jaar dus 13K maar liefst. "Dit jaar werden echter in de eerste twee maanden al ruim 2.650 automobilisten onder invloed van drugs in de kraag gevat. Als die trend doorzet, kunnen er aan het eind van dit jaar maar liefst 16.000 proces-verbalen zijn opgemaakt: bijna een kwart meer dan in 2021."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml