Upd: 5.000 euro voor advertentie binnen, RefDag twijfelt
Binnenland

Upd: 5.000 euro voor advertentie binnen, RefDag twijfelt.

Het Reformatorisch Dagblad heeft zich de woede op de hals gehaald van een hoop mensen, nadat het maandag pamfletten verspreidde van de actiegroep Civitas Christiana. De katholieke conservatieven wilden met de folder protest aantekenen tegen de reclamecampagne van Suitsupply. U weet dat vast nog wel, dat waren de initiatiefnemers van de posters in Amsterdam waarop twee innig zoenende mannen te zien waren.

Het Reformatorisch Dagblad verschuift alle schuld, door te stellen dat zij niet verantwoordelijk zijn voor inhoud van de flyer. "Als we een flyer bij de krant voegen met reclame voor bijvoorbeeld meubels dan zijn wij ook niet verantwoordelijk voor die producten. Ook moet men niet bij ons zijn om verdere informatie over die producten te krijgen", zo meldt de krant in een reactie.

Maar hee, Nederlanders lezen twee woorden. Hebben geen flauw benul waar het eigenlijk over gaat maar besteden wel uren aan verontwaardigd zijn. Nederlanders gaan dan achter hun computer zitten om boze berichten te versturen naar het Reformatorisch Dagblad.

Crowdfunding = megasucces

Geschiedde dus ook op hun Twitterpagina. Goed nieuws voor alle voorstanders van LHBT-loving Nederland. De Amsterdamse Jasper Klapwijk zette een crowdfundingsactie op, met als doel een 'Celebrate Love'-campagne voor vrije partnerkeuze in de krant.

En er wordt op grote schaal gedoneerd. Het station van 1.500 euro is men allang voorbij; hoe meer geld, hoe groter de advertentie. Het doel is nu bijgesteld naar 5.000 euro, hiermee kan een paginagrote advertentie gefinancierd worden. Ook dat streven is bijna gehaald. Nog slechts 250 euro is nodig om dat te bewerkstelligen.

Wilt u meedoen aan het feest? Hier kunt u doneren. Veel succes ermee.

Update 14.03 uur: De benodigde 5.000 euro voor de paginagrote advertentie die intiatiefnemer Jasper Klapwijk in het Reformatorisch Dagblad wil laten plaatsen is binnen.

MAAR, het Reformatorisch Dagblad ligt dwars. Volgens commercieel manager Cees Hovius strookt een dergelijke advertentie niet met wat de Bijbel, toch de richtlijn van het bedrijf, voorschrijft en sluit het derhalve niet aan bij de visie van de krant.

Om de deur niet op voorhand al in het gezicht van Klapwijk te smijten, zal er in de Paasweek een gesprek tussen Hovius en de doneerjongen plaatsvinden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →