Heel NL doucht korter vanwege peperduur gas

Heel NL doucht korter vanwege peperduur gas 

30 augustus 2022 - 12:03

Ja gek hè, met die idiote prijzen? Hoe dan ook: het kabinet met Mark Rutte voorop kan trots zijn op u. Nederlandse huishoudens, door onze regering opgeroepen om te besparen omdat Rusland de gaskraan heeft dichtgedraaid, bezuinigden zo'n zestien procent op hun dure gas, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Niet alleen gewone burgers, ook bedrijven doen er alles aan om hun gasverbruik te verkleinen: "Oliebedrijven gingen tot 60 procent terug in verbruik. Ook chemiebedrijven, energiecentrales en tuinders zagen af van het dure gas. Veel bedrijven draaiden hun productie terug, tuinderskassen staan leeg nu de prijs vorige week een recordprijs van 310 euro per megawattuur bereikte. Twee jaar terug was dat zo’n 25 euro", meldt De Telegraaf.

Nou, hoera. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Gisteren zakte de gasprijs plots met 20 procent in. Tellingen toonden dat de gehaaste vulling van voorraden in Nederland en Europa richting de winter resultaat begint te boeken.

Zo ligt ons landje op koers om de voorraden te vullen met 14 miljard kuub gas. Jammer alleen dat het Nederlandse verbruik rond 40 miljard kuub ligt. Zou de Groningse gasbel al helemaal open gaan?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml