Helaasch: tanken op vakantie wordt stuk duurder 

05 juli 2018 - 13:00

U kent dat wel, met een volgepakte auto de weg op om zogenaamd gezellig met het hele gezin in een klein tentje (en natuurlijk regent het altijd) op vakantie te gaan. De enige troost die u altijd had was dat uw tank volgooien altijd relatief goedkoop was, maar ook dat wordt u langzaamaan afgepakt.

Tanken is dit jaar gemiddeld bijna 14 procent duurder in de twaalf populairste vakantielanden, waardoor tanken in de relatief goedkope landen Luxemburg of Oostenrijk extra de moeite waard is (mits u naar het zuiden trekt), zo meldt consumentencollectief UnitedConsumers. Check hier de benzineprijzen die UnitedConsumers voor u heeft opgezocht.

Overigens blijven die landen nog altijd wel goedkoper dan ons eigen kikkerlandje. Dankzij de enthousiaste overheid betaalt u inmiddels gemiddeld 1,75 euro per liter benzine, de nummers twee tot en met vier zijn de populaire bestemmingen Italiƫ, Portugal en Frankrijk met literprijzen voor benzine van 1,54 tot 1,68 euro.

In de goedkope landen stegen de prijzen ook, maar minder hard. Gratis tip van United Consumers: met een tankbeurt in Oostenrijk op weg naar Italiƫ kunt u tientallen euro's besparen. In Luxemburg is dat met 1,26 per liter bijna even goedkoop.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie