Helaasch: tanken op vakantie wordt stuk duurder
Buitenland

Helaasch: tanken op vakantie wordt stuk duurder.

U kent dat wel, met een volgepakte auto de weg op om zogenaamd gezellig met het hele gezin in een klein tentje (en natuurlijk regent het altijd) op vakantie te gaan. De enige troost die u altijd had was dat uw tank volgooien altijd relatief goedkoop was, maar ook dat wordt u langzaamaan afgepakt.

Tanken is dit jaar gemiddeld bijna 14 procent duurder in de twaalf populairste vakantielanden, waardoor tanken in de relatief goedkope landen Luxemburg of Oostenrijk extra de moeite waard is (mits u naar het zuiden trekt), zo meldt consumentencollectief UnitedConsumers. Check hier de benzineprijzen die UnitedConsumers voor u heeft opgezocht.

Overigens blijven die landen nog altijd wel goedkoper dan ons eigen kikkerlandje. Dankzij de enthousiaste overheid betaalt u inmiddels gemiddeld 1,75 euro per liter benzine, de nummers twee tot en met vier zijn de populaire bestemmingen Italiƫ, Portugal en Frankrijk met literprijzen voor benzine van 1,54 tot 1,68 euro.

In de goedkope landen stegen de prijzen ook, maar minder hard. Gratis tip van United Consumers: met een tankbeurt in Oostenrijk op weg naar Italiƫ kunt u tientallen euro's besparen. In Luxemburg is dat met 1,26 per liter bijna even goedkoop.

Alle artikelen geladen. Overzicht →