Held van de dag: slager Aziz
Binnenland

Held van de dag: slager Aziz.

Goudeerlijk vent, slager Aziz uit de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam. Op 20 november 2017 liet Aziz een klant 90 euro teveel pinnen. Sindsdien kon Aziz naar eigen zeggen niet meer slapen, hij vreesde in ongenade te vallen op de dag des oordeels.

Gelukkig voor Aziz (en de klant) is dat dankzij AT5 nu opgelost. Aziz zocht zelf de media op, waar hij sprak over een klant die 99,75 euro had gepind, in plaats van dat "hij" 9,75 moest betalen. Die "hij" bleek overigens een "zij".

Dat blijkt uit het resultaat van de uitzending, waar uiteindelijk een vrouw op afkwam. Volgens Aziz een "vaste klant, die "af en toe komt voor een kippetje, beetje olijven, je weet toch."

Ondanks de regelmatige bezoekjes aan Aziz bleef de vrouw toch meer dan twee maanden verstoken van een bezoekje aan de slagerij. Nu is Aziz blij dat hij de vrouw alsnog haar geld heeft kunnen teruggeven.

Nóg vrolijker wordt de rondbuikige slager van de geslaagde herstelpoging van de band met God, die na het voorval toch wat scheurtjes vertoonde. "Als je geen goed mens bent, heb je een probleem bij God. Daarom wilde ik dit oplossen, aldus Aziz.

Dus, bradda's: hoeveel kudos en blauwe duimpjes voor slager Aziz? Wij vinden het eigenlijk wel een mooi verhaal en daarom benoemen we slager Aziz vandaag officieel als de held van de dag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →