Heldhaftige olympiër redt vrouw van aanranding
Binnenland

Heldhaftige olympiër redt vrouw van aanranding.

Olympisch roeier Olivier Siegelaar heeft afgelopen weekend een man in Amsterdam tegengehouden die op het punt stond een vrouw aan te randen. De held hoopt nu op karmapunten op de Olympische Spelen.

De 29-jarige superatleet (onderin, middenpositie op de foto) had net zijn fiets voor zijn deur gezet toen hij zag dat aan de overkant van de Spuistraat een vrouw achterna werd gezeten. "Ik dacht dat het een beetje speels was. Tot hij haar op de grond drukte en het meisje hysterisch begon te gillen", zegt Siegelaar in een leuk filmpje tegen AT5. De man had zijn broek al op zijn knieën. 

"Dus toen ben ik daar naartoe gegaan en heb ik die jongen in z'n kraag gevat en hem tegen de muur aan gezet. Hij begon nog wat tegen te stribbelen, maar gelukkig waren er politiemensen in de buurt. Zij hebben het toen snel overgenomen", vertelt de heldhaftige spierbonk die binnenkort met zijn roeiteam naar Rio gaat.

De man en de vrouw waren beide 21 jaar oud. De man, die van een portie truffels of paddo's had gesnoept, werd aangehouden voor aanranding en poging tot verkrachting.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →