'Helemaal NICE in Amsterdam'
Sport

'Helemaal NICE in Amsterdam'.

Leedvermaak in Rotterdam en Eindhoven. De Champions(?) League-droom van Ajax is dit seizoen beperkt gebleven tot slechts twee wedstrijden. Het Franse OGC Nice wipte de Amsterdammers, door in de Johan Cruijff ArenA met 2-2 gelijk te spelen, gisteren uit het miljoenenbal.

In het heenduel in Frankrijk kwam de ploeg van trainer Marcel Keizer (wie?) niet verder dan 1-1, waardoor Ajax in Nice op basis van uitdoelpunten zijn meerdere heeft moeten erkennen.

De avond was nog wel zo mooi begonnen, met een prachtig eerbetoon aan Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, wiens familie tevens in het stadion aanwezig was.

Ontbreekt Ajax, afgelopen seizoen notabene nog finalist in het Europa League-toernooi, dit seizoen dan definitief in Europa? Misschien. De hoofdstedelingen mogen het nu een treetje lager gaan proberen, waar het via play-offs moet gaan proberen het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken.

De kassa in Rotterdam rinkelt door het falen van Ajax overigens behoorlijk. Als zowel Ajax als Feyenoord zich voor de groepsfase van de Champions League hadden geplaatst, hadden zij een bedrag van 5,75 miljoen euro mogen verdelen. Dat bedrag gaat nu geheel naar Rotterdam-Zuid.

Alle artikelen geladen. Overzicht →