'Helft vakantiehuisjes ontzettend ranzig'
Binnenland

'Helft vakantiehuisjes ontzettend ranzig'.

Heeft u toevallig ook al een lekker weekendje weg in eigen land geboekt? Neem voor de zekerheid maar reinigingsmiddel, dikke bleek en poetsdoeken mee, want uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de vakantiehuisjes in Nederland te smerig voor woorden zijn.

Undercoveragenten Onderzoekers van de Consumentenbond boekten stiekem dertig vakantiehuisjes verspreid door heel Nederland en beoordeelden de hygiënische toestand. Conclusie: in veertien van de gevallen was het er vies.

Maar wat is dat dan, 'vies'? Dat gaan wij u vertellen. De onderzoekers troffen veelvuldig stof, haren, schimmel, en vlekken op de muren en matrassen aan. Vooral de muren in de keuken, wc en badkamer waren alles behalve schoon. Maar dat is nog niet alles: ook bleken vakantiehuisjes veelvuldig al door kleine beestjes bewoond te zijn en was ook de E. coli bacterie (beter bekend als de poepbacterie) in groten getale present.

Uit het onderzoek bleek dat de huisjes van Roompot Aquadelta en Vakantiepark de Groene Heuvels het smerigst waren. Is dat even slecht nieuws, zo in de krokusvakantie. Roompot probeerde dan ook middels een rechtszaak de publicatie van dit onderzoek - waar ze zich naar eigen zeggen uiteraard niet in herkennen - tegen te houden, maar de rechtbank van Den Haag wees dit van de hand.

Alle artikelen geladen. Overzicht →