Helpdeskfraudeur (21) wil bajes verlaten, want 'heeft het zwaar'

Helpdeskfraudeur (21) wil bajes verlaten, want 'heeft het zwaar'  

30 augustus 2023 - 10:32

Jammer joh, moet je maar beter over je eigen acties nadenken. Een 21-jarige man wist door helpdeskfraude te plegen liefst 8 ton buit te maken van zijn slachtoffers, werd in de kraag gevat en zit nu inmiddels een jaar in voorarrest weg te rotten in de cel. Maar hij is eigenlijk heel zielig, want hij heeft het 'zwaar'.

Zijn advocaat vroeg daarom gisteren om zijn hechtenis voorlopig te schorsen. Gelukkig is de rechter niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen en gaat hij daar niet in mee. De rechtbank acht het risico op herhaling te groot en wil dat hij vast blijft zitten. Bovendien is het volgens de rechter niet niks waar hij allemaal van verdacht wordt. 

De beste man deed zich voor als bankmedewerker en wist zijn slachtoffers bankpassen, pincodes en inloggegevens af te troggelen (nooit maar dan ook nooit dit soort gegevens afgeven mensen, we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken). Ook maakte hij zeker dertig mensen wijs dat hun bankrekening niet meer veilig was en liet hij hen software installeren waardoor hij op afstand kon meekijken en geld kon wegsluizen.

Uiteindelijk werd meneer op 29 november opgepakt door het cybercrimeteam van de politie Noord-Nederland. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak is op 14 december. Dan mag hij zich verdedigen tegen beschuldigingen van computervredebreuk, oplichting en het beschikken over niet openbare persoonsgegevens, meldt De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml