Henk Bres staat gemeenteraadszetel af 

26 maart 2018 - 13:29

Raar verhaal dit. Gisteren stelde de Haagse PVV-er Henk Bres, die 1.800 voorkeursstemmen kreeg, nog met volle overtuiging de gemeenteraad in te gaan. Amper een dag later komt de partij met het nieuws dat Bres zijn zetel toch niet zal innemen.

Die zetel gaat dus naar nummer twee Willie Dille, die met 367 voorkeursstemmen in eerste instantie niet genoeg achterban bleek te hebben vergaard om de raad in te gaan.

Misschien is het maar beter dat Haagse Henkie zich niet zal wagen in kringen waar hij niet thuishoort. Tegenover Omroep West verkaarde hij afgelopen al "geen klote verstand te hebben van bestuurlijke dingen en financiën." Wel wilde hij opkomen voor de dingen waar mensen over klagen, een stuk lezen was volgens Bres "niet nodig als je een mening hebt".

"Het kan vriendelijk of onvriendelijk"

Aha. Juist, ja. Laten we anders gewoon nooit meer rapporten opmaken, analyseren en dat soort dingen zijn allemaal zinloos. Gewoon je mening geven en op basis daarvan handelen. Het gaat bij Bres immers niet om cijfertjes, maar om wat wat zijn achterban wil. En dat kan vriendelijk of onvriendelijk, dat maakt de markante Hagenaar "helemaal niks uit."

Laten we hopen dat Dille zich wel verdiept in de materie. Bres blijft trouwens actief als  fractievertegenwoordiger voor de partij. Op 19 april wordt hij geïnstalleerd. Als het meezit komt daar qua formaliteiten alleen het binnenbrengen van een IKEA-stoel voor Bres aan te pas.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie