Henk Krol keert terug in de politiek: 'Geen zin in'

Henk Krol keert terug in de politiek: 'Geen zin in' 

04 augustus 2023 - 12:05

Het was een leegloop in de politiek. Veel ministers gooiden de handdoek in de ring en besloten hun heil elders te zoeken. Dat betekent natuurlijk automatisch dat we nu allemaal nieuwe gezichten in de kamer krijgen. Of dat er oude gezichten terugkomen natuurlijk. Zo ook Henk Krol, hij is onder het stof vandaan gehaald door niemand minder dan vriend van de show, Wybren van Haga.

Maar of Henk er heel veel zin in heeft is nog niet helemaal duidelijk: “Ik vind het geen felicitatie waard. Ik heb er heel lang over na moeten denken”. Dat klinkt niet echt als een enthousiast begin: “Totaal niet. Heel eerlijk gezegd was ik blij dat ik van die baan af was”. Hij zat heerlijk in het mooie Zeewolde genietend van zijn vrije tijd en wandelingen met de hond.

Eigenlijk heeft er gewoon helemaal geen zin in maar het is zijn lot: “Heel veel mensen zijn hun stem verloren en als zij vinden dat ik die stem moet zijn. Dan ben ik het eigenlijk wel verplicht om te doen”. Vier partijen hebben Krol benaderd voor een terugkomst in de politiek. Wie dat zijn blijft een geheimpje. Misschien wil Henk graag zijn kansen openhouden mocht het niet bevallen bij BvNL. Gelukkig voor Krol heeft BvNL een bijzonder standpunt binnen de partij: “Als je het niet met de nummer één eens bent dan mag je, je eigen standpunt houden”, als dat maar geen ruzie wordt tussen de heren.

De fractievoorzitter van BvNL lijkt enthousiaster te zijn over de nieuwe nummer twee van de partij: “Niemand concentreert zich op dit moment op de ouderen. Ouderen zijn een totaal vergeten groep”. Hij droomt alvast groot over de komende verkiezingen: “Vijf zetels, nou dan haal ik er nog twee binnen”. Hij verwacht dat alle ouderen op Henk gaan stemmen: “Als je pensionado bent en je bent belazerd door de overheid. Dan zou ik zeggen: ‘Stem op Henk’”. Maar hoe Van Haga de samenwerking voor zich ziet is ook nog niet helemaal duidelijk: “Het is toch een beetje de kabouter en de reus”. Wie, wie is mag u zelf invullen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml