Henk Krol: Sorry voor dumpen Iraanse pistachenoten  

26 december 2017 - 09:36

Henk Krol heeft "sorry" gezegd voor het dumpen van Iraanse pistachenootjes voor onze camera's. Hij dacht dat de nootjes door de Iraanse ambassadeur alleen aan mannelijke Kamerleden waren uitgedeeld, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Een 'sorry' is dus wel op zijn plaats. 

Want in het parlement van het land waar publieke executies worden uitgevoerd en vrouwen en homoseksuelen tweederangsburgers zijn, is met woede gereageerd op deze "onmenselijke reactie op een menselijke daad" van de Nederlandse politicus. 

Het klopt namelijk niet: het waren juist alleen de fractievoorzitters en buitenlandwoordvoerders die nootjes hebben gekregen, en dus ook de vrouwen die daaronder vallen, laat de ambassade in een officieel statement (ja, echt waar) weten. 

'Foutje', geeft Henk Krol toe en daarvoor zegt hij sorry in het NPO Radio 1 Journaal: "Ik heb in mijn leven al zo vaak sorry gezegd, daar kan deze ook bij. Excuses aanbieden vind ik een stapje te ver."

Spijt heeft hij dan ook niet: "Als ik zie dat het zelfs een discussie is geworden in het Iraanse parlement, dan denk ik: oei, je hebt dus wel een hele gevoelige snaar geraakt. En als dat het begin is van een discussie die zorgt voor iets beters, dan ben ik oprecht heel blij."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.