Henk Kuipers achter de tralies
Binnenland

Henk Kuipers achter de tralies.

De politie heeft vanmorgen in alle vroegte de 53-jarige No Surrender-leider Henk Kuipers opgepakt. Volgens De Telegraaf wordt hij verdacht van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, valsheid in geschrifte en diefstal met geweld.

De krant meldt verder dat men vermoedt dat Kuipers zich schuldig zou hebben gemaakt aan het mishandelen en afpersen van ten minste zes leden van No Surrender, die zich niet conform de regels hebben gedragen. Het zestal moest de motorclub in 'bad standing' verlaten.

Bad standing

Onderdeel van een 'bad standing' is blijkbaar het lappen van duizenden euro's aan No Surrender, zo schrijven John van den Heuvel en Mick van Wely in hun vandaag gepubliceerde artikel. De politie denkt dat een 'bad standing' een soort verdienmodel betreft.

Incassobureau

Kuipers zou, zo zijn het Openbaar Ministerie en de politie van mening, fungeren als incassobureau. Minimaal drie ondernemers zouden te maken hebben gekregen met de in clubkleren getooide zeer imposante baas. Er bestaan vermoedens dat er meer dan drie ondernemers slachtoffer zijn geworden, de politie spreekt van 'veel signalen'.

Een 59-jarige man uit Sneek, die Kuipers in zou zetten voor het oplossen van zakelijke conflicten, is ook van zijn bed gelicht.

De arrestatie van Kuipers heeft overigens niets te maken met de aangifte van bedreiging die John van den  Heuvel en Mick van Wely onlangs indienden. Deze zaken worden apart belicht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →