Henk van Deún mag hardop spreken over moskee-afbrandwens
Binnenland

Henk van Deún mag hardop spreken over moskee-afbrandwens.

Het Openbaar Minsterie heeft besloten dat er niets mis is met de uitspraken van PVV'er Henk van Deún, die op radiozender Bingo FM in debat met DENK-lijsttrekker Mahmut Sungur verkondigde de Utrechtse ULU-moskee graag te zien afbranden. Bij wijze van spreken dan.

De uitspraken brachten heel wat teweeg. Ondanks dat de hoofdpersoon dezelfde avond zijn excuses nog aanbood, durfden moskeebezoekers zogenaamd nauwelijks nog een bezoekje te brengen aan het gebedshuis. Volgens de twee DENK-figuranten Azarkan en Öztürk bestond onder de gebedsgasten grote angst dat er "elk moment iets verschrikkelijks zou kunnen gebeuren". Overdrijven is een vak.

Anyway, het moskeebestuur stapte naar de politie en deed aangifte van discriminatie. Voorzitter Yusel Aydemir: "Moslims en moskeebesturen incasseren veel, we hebben een olifantenhuid gekregen voor beledigingen. Maar als mensen met angst naar een moskee komen, is een grens overschreden."

De officier concludeert na onderzoek naar opruiing en discriminatie dat Van Deún niets strafbaars heeft gedaan. Hij wordt dan ook niet vervolgd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →