Herdenkingsdienst 9/11 begonnen
Buitenland

Herdenkingsdienst 9/11 begonnen.

Zojuist is in New York de vijftiende herdenkingsdienst voor de aanslagen in de VS op 11 september 2001 begonnen. Naast honderden nabestaanden zijn ook de presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton aanwezig aan de voet van het nieuwe One World Trade Center, pal naast Ground Zero.

Een aantal nabestaanden zal later het woord nemen bij de dienst. Een van de nabestaanden, Tom Acquaviva uit New Jersey, zegt: "Het wordt niet makkelijker en je verdriet gaat nooit weg. Je komt niet verder. Dit draag je voor altijd met je mee."

Alle namen van de bijna drieduizend slachtoffers zullen worden voorgelezen, zo weet de NOS. Ook zal de dienst zes keer worden onderbroken door het luiden van een bel en een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Obama

De Amerikaanse president Barack Obama zal later vandaag een toespraak houden bij het Pentagon, dat op 11 september werd geraakt door American Airines vlucht 77. Bij deze aanslag kwamen 189 mensen om het leven. Obama stelt dat vijftien jaar geleden ver weg lijkt, maar dat het voor veel Amerikanen voelt alsof de aanslagen gisteren gepleegd werden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →