Heren Vandaag Inside krijgen van ons blanco cheque

Heren Vandaag Inside krijgen van ons blanco cheque 

25 augustus 2023 - 13:37

OPINIE. René van der Gijp denkt dat Vandaag Inside over twee jaar niet meer bestaat. In de podcast KieftJansenEgmondGijpzegt hij dat hij denkt dat hij, Wilfred Genee en Johan Derksen er tegen die tijd wel klaar mee zijn. Wij geloven daar helemaal niks van en denken dat het een goed plan is als de drie heren gaan afbouwen bij PowNed.

Want waarom zou je in vredesnaam stoppen als er nog altijd dagelijks bijna een miljoen mensen kijken? Waarom zou je stoppen als er totaal geen sleet op het programma zit? En wat moeten de drie heren dan met hun tijd doen? Wilfred Genee is een workaholic die niet thuis kan zitten. Johan Derksen is ook een workaholic die ook niet thuis kan zitten. En Van der Gijp is weliswaar allesbehalve een workaholic en hij kan prima thuis zitten, toch is het voor hem ook alleen maar gezond als hij af en toe wordt gedwongen zijn erf te verlaten. En om nou te gaan vissen elke avond, dat is ook niks.

Daar komt bij dat er tegenover het eindeloze geouwehoer aan de talkshowtafel een leuke vergoeding staat. Of het nou zes, zeven of acht ton is dat de heren jaarlijks verdienen weten we nu even niet (het kan ook best een miljoen zijn), maar het is in ieder geval tering veel. Zoveel dat het over twee jaar vast elk spoortje twijfel over hun voortgang doet wegnemen. En zo niet, dan doen wij er gewoon een tonnetje bij. Wij? Ja, wij. Waarom zou het niet bij PowNed zijn dat ze hun talkshow voortzetten? Vandaag Inside is de enige goede talkshow van Nederland. De NPO heeft alleen maar slechte talkshows. Een win-win-situatie dus

Bij de NPO zitten we natuurlijk wel met de Balkenende-norm, maar daar hebben we schijt aan. Voor iets meer dan een ton komen wij echt ons bed niet uit en daarom hangen wij hier al van discutabele  fiscale constructies aan elkaar. Onze boekhouder kent vast nog wel een aantrekkelijk belastingparadijsje in de Cariben waar de heren via een productiebedrijfje en een brievenbusfirma de belasting kunnen ontduiken. Ook zijn we altijd groot voorstander van betaling in natura.

We willen maar zeggen: qua financiële vergoeding komt het goed. Beschouw ons voorstel als een blanco cheque, de boekhouder doet de rest. Het mag namelijk ook best wat kosten dat de enige noemenswaardige talkshow op de buis blijft. Op1, Jinek, Renze, het is allemaal drie keer niks als je het afzet tegen Vandaag Inside. Het is urgent, actueel, humoristisch, spraakmakend en altijd ontdaan van het randstedelijke geneuzel van Hilversum en Amsterdam. Alles wat de andere talkshows niet zijn.

En oja, de duur van het contract? Gewoon zolang Johan Derksen in leven blijft.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.