Hero Brinkman: Ik ben integer
Binnenland

Hero Brinkman: Ik ben integer.

Hero Brinkman heeft op de Facebookpagina van de Ondernemerspartij kenbaar gemaakt aangifte te doen van smaad tegen advocaat Bart Swier. 

"In een interview in het NRC van heden 22 juli 2016, heeft Swier aantoonbaar leugens en insinuaties gewekt die voor mij onacceptabel zijn. Politiewerk is mensenwerk en dat betekent dat een ieder fouten kan maken. De redenen voor de genomen disciplinaire maatregelen jegens mij vecht ik met volle overtuiging aan", laat Brinkman weten in een verklaring op de Facebook van zijn partij voor ondernemers (oh ja, dat bestaat ook nog, OP).

Brinkman hekelt in de post het door hem aangehaalde NRC artikel. In het artikel wordt een zaak genoemd uit 2013 waar rechercheur Brinkman een vrouw "willens en wetens wilde laten opdraaien voor een mishandeling die ze niet heeft gepleegd. De echte dader werd door Brinkman naar huis gestuurd", aldus Swiers. De politie zette hem daarom op non-actief. 

Brinkman vindt het allemaal maar onzin: "Ik ben vast overtuigd van mijn integriteit en professionaliteit in deze zaak en uiteindelijk zal in onze rechtsstaat de rechter hierover moeten oordelen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →