Hero Brinkman voelt zich slachtoffer PVV-verleden
Binnenland

Hero Brinkman voelt zich slachtoffer PVV-verleden.

De rapen zijn gaar bij de politie Amsterdam. De al tijden op een politiezijspoor verblijvende PVV-dissident Hero Brinkman  gaat vandaag als politieman aangifte doen tegen hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg en twee andere politiefunctionarissen.

Brinkman claimt dat hij door zijn PVV-verleden slachtoffer is geworden van het Marokkaans Netwerk van de politie Amsterdam. Hij gaat nog een stap verder door te stellen dat een onderzoek naar een terreurplan bij een Amsterdamse moskee zelfs zou zijn gesaboteerd, iets dat volgens de politie wordt afgedaan als de grootst mogelijke onzin. De korpsleiding ziet de aangifte dan ook met vertrouwen tegemoet.

Zelf opgepakt + voorwaardelijk ontslag

De uiterst integere Almeloër en voorbeeldig staatsburger werd in april vorig jaar zelf nog achter slot en grendel geposteerd, doordat hij als politiefunctionaris verdacht werd van het schenden van zijn ambtsgeheim. Lekken van informatie naar De Telegraaf zou hieraan ten grondslag hebben gelegen. Hij zat drie dagen vast.

Op 22 juli 2016 werd het voormalig Tweede Kamerlid voorwaardelijk ontslagen, door een mishandelingszaak eigenhandig te manipuleren. Hij dwong destijds een bekentenis af bij een onschuldig iemand. De werkelijke dader, die zichzelf notabene meldde, stuurde hij weg omdat de zaak naar zijn mening 'al was opgelost'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →