Hertje Oostvaardersplassen proeven? Poelier 020 gaat vlees verkopen

Hertje Oostvaardersplassen proeven? Poelier 020 gaat vlees verkopen 

14 december 2018 - 10:24

Lekker man. Poelier en wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam is de gelukkige om geld te vangen voor het vlees van de door Staatsbosbeheer afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen.

Hij begint daar pas in januari mee. Dan pas krijgen restaurants en particulieren ook meer informatie over hoe ze aan het vlees kunnen komen en wat het gaat kosten.

Dat het allemaal een paar weken gaat duren is om te voorkomen dat straks hordes woedende dierenlovers voor zijn winkel staan trouwens standaardprocedure bij geschoten wild (een gedood hert wordt van de ingewanden ontdaan en de poelier laat de kadavers vervolgens twee weken 'besterven').

Staatsbosbeheer zegt dat het niks overhoudt aan de verkoop van het geschoten wild. Een deel van de dode herten blijft daarnaast in het natuurgebied liggen als prooi voor ander wild. Zieke dieren worden afgevoerd naar een destructiebedrijf. Ook een nog nader te bepalen goed doel mag zich verheugen op gratis vlees.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie