School neemt afscheid van gele dildo
Raar

School neemt afscheid van gele dildo.

Het Veenlanden College in Vinkeveen heeft met weemoed afscheid genomen van haar gele dildo. Afgelopen vrijdag werd het object vanwege een verbouwing van het schoolplein gehaald.

Volgens RTV Utrecht heet het kunstwerk van Olaf Mooij uit 2005 eigenlijk 'Monument voor de jeugd'. Terwijl juist die jeugd in dat monument toch even wat anders zag. "Het bestaat uit een zitgedeelte, een centrale zuil met bovenin luidsprekers en zes afzonderlijke zitpillen in een cirkel eromheen. De buitenste laag is van geel polyester." weet de regionale zender van Utrecht. Leerlingen van de school hebben de gele dildo destijds zelf uitgezocht.

"Toch een beetje met een traan... daar gaat het kunstwerk. Na jaren trouwe dienst en al die jaren symbool voor locatie Vinkeveen, maakt hij plaats voor een nieuwe visie op het schoolplein", aldus het Veelanden College op Facebook. Een leerling met een goed gevoel voor James Blunt, schrijft nog "Goodbye my dildo, goodbye my friend", onder het bericht. Het kunstwerk moest plaatsmaken voor een sportveld. Het is maar waar je je prioriteiten legt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →