Politie FAALT weer, ditmaal met versturen kleding
Binnenland

Politie FAALT weer, ditmaal met versturen kleding.

De politie en orde op zaken stellen blijkt vaak geen gelukkige combinatie. Vandaag in aflevering 31 kunt u lezen hoe de politietop er alles aan doet om medewerkers er zo professioneel mogelijk uit te laten zien.

Voordat we beginnen wijzen we u erop dat aflevering 16 nog steeds online te bekijken is. Daarin kwam het voor drie miljoen euro bestellen van onnodige Microsoft Office-licenties aan bod. Dit gebeurde in aflevering 2 overigens ook. Het verschil zit hem echter in het kostenplaatje.

Nu de actualiteit. Twee jaar geleden klaagden agenten steen en been over 'knellende zweetpolo's' die van dusdanige kutkwaliteit zijn, dat de herkenbare gele strepen er binnen no time afdonderden. Na een jaar kwam dit incidentje per abuis op de burelen van de top terecht. Zoals u van hen mag verwachten, werd er direct besluitvaardig gereageerd. Aziatische kindervingertjes draaiden vermoedelijk overuren.

Een gedateerd adressenbestand gooide daarna roet in het eten. Allemaal ook wel erg moeilijk. Administratiemiepje tegen agent A: waar woon jij? Ik woon op de zinlozeaangifteweg 24. Okee, genoteerd.

Leveren aan iedereen, behalve aan agenten

Helaas voor de goedwillende agent kregen niet zij de politiepolo's, maar vielen deze bij zo'n beetje iedereen op de deurmat (zelfs bij de redactie van dagblad De Stentor) waar het niet voor bedoeld was. Resultaat: Leveringen stopgezet.

Nu blijkt dat slechts 6.000 van de 30.000 agenten daadwerkelijk polo's heeft ontvangen. Wat is er dan met de andere 24.000 (keer drie) polo's gebeurd? Die blijken vermist. Althans, een groot deel. Mocht u er eentje hebben liggen, over vijf maanden is het weer carnaval.

De politietop leek het allemaal niet zoveel te interesseren. De donutvoorraad was immers ook op. Pas nadat politievakbond ANPV bij de top aandrong de leveringen weer te hervatten, is er besloten het versturen te hervatten. De komende tijd zal het uitleveringsplan her en der wat worden bijgeschaafd.

Hiermee komt er een eind aan aflevering 31. Bedankt voor het lezen en een prettig dag!

Alle artikelen geladen. Overzicht →