Het formatie-geblunder gaat verder: Segers laat document in trein liggen

Het formatie-geblunder gaat verder: Segers laat document in trein liggen 

17 november 2021 - 10:34

U zou zeggen dat politiek Den Haag heeft geleerd van toenmalig verkenner Kajsa Ollongren, die op het Binnenhof haar ’functie elders’-aantekeningen over Pieter Omtzigt per ongeluk liet zien aan de aanwezige fotografen, mar het geblunder gaat vrolijk door: een door de VVD en CDA in september geschreven proeve van een regeerakkoord werd door Gert-Jan Segers (CU) 'vergeten' in de trein, waarna het werd gevonden en doorgespeeld naar De Volkskrant.

Dom, dom, dom. In het stuk werden de partijen van Mark Rutte en Wopke Hoekstra het samen eens over de hoofdlijnen van een regeerakkoord, in een poging de impasse in de formatie te doorbreken. Het akkoord stuurt ook aan op gratis kinderopvang voor 'de meeste mensen', CO2-reductie, een extra heffing voor pandjesbazen die hun woning leeg laten staan, een basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor alle zelfstandigen en het toelaten van meer migranten.

Kortom, al behoorlijk ver gevorderd dus. En op zijn minst amateuristisch van Segers om het dan doodleuk in de trein te laten liggen (vergeet niet uit te checken en om uw eigendommen mee te nemen). Maar goed, Segers zelf vindt het ook nogal 'stom' van zichzelf: schrijft hij in een bekentenis op Twitter. "Het stomste wat je kan overkomen... Ik reis met de trein op en neer naar Den Haag. Dat is een fijne manier van reizen en gaat bijna altijd goed. Maar nu ging het een keer heel erg fout. Ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan. Sorry.."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml