Het gaat niet goed

Het gaat niet goed 

21 december 2020 - 14:34

Er zijn vele zieken en doden in Nederland. En dan heb ik nog niet eens over het coronavirus. Toch kunnen we niet nalaten om dit rotzakje mede te rekenen. Het zorgt er immers voor dat het leven niet meer het leven is dat we konden leven voor het leven ons zo goed als werd ontnomen. We kunnen zelfs niet op een normale manier de feestdagen doorbrengen. Dat heeft Mark Rutte ons gezegd tijdens een toespraak in Het Torentje. 

Benieuwd zaten m’n Amsterdamse vriendin Lena en ik voor ons Pioneer-breedbeeldtelevisietoestel. We vroegen ons af: ‘Zou de boodschap van de heer Rutte hard aankomen voor de Nederlandse bevolking?’ Dat kon je gerust zeggen. De heer Rutte verkondigde op die kalme, ingetogen, stilistisch verantwoorde manier van hem dat er stront aan de knikker was. En mocht je die stront met een strontschop opscheppen en ‘m begraven onder de grond, dan zou er meteen weer nieuwe stront verschijnen. Kortom, een straatje zonder eind.

‘Alle winkels dicht,’ zei de heer Rutte ongeveer, ‘behalve de winkels die wel open moeten blijven, of we zouden nog verhongeren ook.’ Dus ja, we konden opgelucht ademen bij het bericht dat de supermarkten, de kaasbedrijven, de kebabzaken, en de groenten- en fruitondernemingen open mochten blijven. Ik belde dan ook meteen naar m’n goeie vriend Jort Kelder, en zei: ‘Jort, geen paniek, je mag wanneer je maar wil Pijnenburg-peperkoek gaan kopen.’ Jort zei dat hij dat de volgende dag al zou doen.

Toen verklaarde de heer Rutte dat alle zwembaden, sauna’s, hoerententen, musea en culturele centra dicht zouden blijven. Ik belde naar een andere goeie vriend van mij, Pieter van den Hoogenband, die al m’n boeken leest, en zei: ‘Pieter, zwemmen mag niet meer.’ ‘En dat is maar goed ook,’ zei Pieter, ‘ik haat zwemmen al tien jaar hartsgrondig. Wanneer komt je nieuwe roman uit, Herman?’ ‘Op 4 februari,’ zei ik, ‘onder de titel Maanlicht Van Een Andere Planeet.’

Ondertussen zei de heer Rutte dat de kappers, de nagelsalons, en de massagehuizen ook de deuren gesloten dienden te houden. Ik belde naar nog een andere goeie vriend van mij, Eus, en ik zei: ‘Eus, wie gaat je baardje nu in model houden?’ ‘M’n moeder,’ zei hij, ‘al heeft ze er  niet veel verstand van. Ze wil het op de koop toe doen met de haagschaar.’ Ik wenste Eus veel sterke, en de heer Rutte ging maar door met het afkondigen van maatregelen, die het bestaan in Nederland ongeveer tot een hel maken.

Wat ik het ergste vind is dat aan de Belgen wordt afgeraden om in deze steeds erger wordende crisis Nederland te bezoeken. Enorm veel Belgen zijn dol op Nederland, en brengen met graagte enige dagen door in onze broedernatie. Zo waren m’n vriendin Lena en ik zinnens om tussen kerst en nieuwjaar naar Amsterdam te gaan, om daar de familie, vrienden en kennissen van Lena te ontmoeten, alsmede mijn eigen vrienden, zoals Jort, Pieter, Eus, Patty, Chantal, Maxim, Boef, Marco, Stefano en nog vele anderen, met wie ik graag oudjaar had gevierd in een grote bunker in Amsterdam-Noord, waar we zouden kunnen vreten, zuipen, en prostituées achterwaarts in de poes naaien.

Doch dat gaat zoals verwacht niet door. En dat is allemaal de schuld van die klojo van een Rutte. Had hij in het Torentje niet al die onzin zitten uitkramen, dan konden wij, de Nederlanders en dus ook de Belgen, doen waar we zin in hadden, en ons eventjes, al was het maar een dagje en een nachtje, van het coronavirus niks aantrekken. Fysiek voelen we ons al niet lekker, maar psychisch gaat het helemáál niet goed met ons. Bij nader inzien denk ik dat ik me toch ga laten vaccineren. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.