'Het gaat ontzettend goed met Nederland' 

16 mei 2018 - 14:01

Yes! Wat fantastisch! Een stukje positiviteit zo vlak nadat de week in tweeën is gebroken. Het gaat namelijk goed met Nederland en dat bericht willen wij u natuurlijk niet onthouden.

Uit de Monitor Brede Welvaart 2018 van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de zogenaamde 'brede welvaart' - naast inkomen ook de ervaren gezondheid, woonlasten en het persoonlijk welzijn - in ons land is gestegen. Zo is het afgelopen jaar de veiligheid omhoog gegaan, evenals de gezonde levensverwachting en het vertrouwen in de medemens en in organisaties.

Helaas schijnt de zon niet voor iedereen

Toch is het niet alleen maar hosanna in ons land. Zo is de genoemde brede welvaart ongelijk verdeeld: hoogopgeleiden en inwoners met een Nederlandse achtergrond hebben een hogere brede welvaart dan laagopgeleiden en mensen met een niet-westerse achtergrond. 

Ook blijven wij Nederlanders nou eenmaal een klaagvolk: de filedruk, de invloed van burgers op het openbaar bestuur, de kwaliteit van wonen en de tevredenheid over de vrije tijd laten nog wat te wensen over. Ook maakt u zich druk over de toestand van het milieu, met name over de waterkwaliteit en de biodiversiteit.

Ondanks dit alles bent u gelukkig en daar zijn we blij mee. Speciaal om u nog gelukkiger te maken dan u al bent hebben wij onderstaand liedje voor u opgezocht. Dus: een, twee, drie, zingen maar:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie