'Het gaat telkens over mannen die vrouwen lastigvallen: hoe afgezaagd is dat?'

'Het gaat telkens over mannen die vrouwen lastigvallen: hoe afgezaagd is dat?' 

24 januari 2022 - 12:43

Je weet maar nooit: misschien wordt The Voice in de toekomst heropgestart. In dat geval moeten alle mannelijke productiemedewerkers vooraf gecastreerd worden. Tevens moeten ze tijdens hun werk een blinddoek dragen, zodat ze niet kunnen kijken naar de vaak schaars geklede vrouwelijke talenten of naar hun er behoorlijk mooi uitziende vrouwelijke collega’s. Als er onder die mannen figuren zitten waarover vroeger al gefluisterd werd in negatieve zin, dan moet bij hen ook hun tong worden uitgerukt, zodat ze tegen niemand nog dingen kunnen zeggen als ‘Je draagt een geil broekje’, ‘Ga je mee naar m’n studio?’, ‘Ik heb een grote pik’, ‘Zal ik je privézangles geven?’, of ‘Wedden dat je een gifgroene beha draagt?’ Zo zal  het seksuele onrecht in dit welbepaalde milieu eindelijk een halt worden toegeroepen.

Overigens zit het zo: in de voorbije tien jaar zullen er in de Nederlandse amusementswereld, en ik doe er een slag naar, ongeveer driehonderdduizend seksuele contacten geweest zijn, met de toestemming van alle partijen, man en vrouw, man en man, vrouw en vrouw, biseksueel en non-binair, trans en andere trans, duo en trio, noem maar op. Over dit soort contacten hoeven we ons geen zorgen te maken, al zijn de gevolgen ervan vaak kapotte huwelijken, schaamte, spijt, misplaatste trots, jaloezie, en twijfels. Maar goed, dat is het risico dat de betrokken partijen lopen met hun seksuele escapades, hun niet te stuiten lust, en hun zin om elke dag minstens één orgasme te hebben (de mannen) of minstens vier orgasmes (de vrouwen). Laat ze maar doen, de geilaards. Het probleem zit uiteraard bij de seksuele contacten die niet met wederzijdse toestemming plaatsvinden, zoals er bij The Voice tot nu toe zo’n vijftig zouden geweest zijn.

Als je de verhalen moet geloven is het bij zulke contacten altijd een man die wel seks wil en een vrouw die géén seks wil. Altijd een man die dubbelzinnige of ronduit vunzige WhatsApp-berichten stuurt en een vrouw die zulke berichten niet wil ontvangen. Altijd een man die rare dingen zegt en een vrouw die dat soort opmerkingen niet wil horen. Het is allemaal redelijk cliché, jazelfs ouderwets. Man en vrouw. Alsof er bij The Voice of waar dan ook geen homo’s rondlopen die een leuk zangertje iets onfris in de oren mompelen, alsof er bij The Voice of waar dan ook geen lesbo’s rondlopen die een leuk zangeresje bij de tieten grabbelen, alsof er bij The Voice of waar dan ook geen meisjes rondlopen die in transitie zijn om jongens te worden, en tegen wie iemand zegt: ‘Als je al een lul hebt, mag ik die dan eens zien?’ Nee hoor, niks van dat alles in BOOS of in om het even welke talkshow.

Telkens weer gaat het over mannen die vrouwen lastigvallen. Hoe afgezaagd is dat. Het lijken de jaren vijftig wel. Hoe dan ook hoop ik dat in de komende tijden er meer moderniteit zit in de seksuele strapatsen tussen personen, individuen, en mensen. Plus, het gaat niet alleen over seks. Bij The Voice of waar dan ook zullen er ook wel dwergen rondlopen, die door anderen worden uitgelachen, zullen er ook wel mensen van allochtoonse afkomst rondlopen die door anderen racistisch worden aangeklampt, zullen er ook wel albino’s rondlopen aan wie wordt gevraagd: ‘Kom je net van de zonnebank?’ Ik vind dat ook deze slachtoffers een eigen meldpunt moeten krijgen, waar ze terecht kunnen bij iemand die verstand heeft van dwerggroei, de islam, of roze oogwit. Met andere woorden, in alle geledingen van de showbizz en andere milieus, moeten de daders  opgespoord en gestraft worden, en de slachtoffers aanhoord en geholpen. En John de Mol mag zich met dit alles op geen enkel moment bemoeien.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.