Het gevaar dat Coca-Cola heet
Buitenland

Het gevaar dat Coca-Cola heet.

Ontploffingsgevaar hoeft u niet alleen te verwachten bij slachtoffers van een laag suikerspiegelgehalte. Nee, ook op het oog zo onschuldige blikjes Coca-Cola kunnen u en gezin fikse schade toebrengen.

Zo heeft een Australisch gezin uit Nambucca Heads onlangs ervaren. De familie buffelde per auto olijk door de prairie toen er opeens een luide knal klonk.

Instictief dook de bestuurder, de vader van het gezin, naar beneden. Hij dacht dat de accu van de auto was ontploft. Zijn vrouw dacht de wagen onder vuur genomen werd.

Gelukkig bleek niets van dit alles waar. De man had een dag eerder een blikje cola in de auto gelegd en had er verder niet meer naar omgekeken. Buitentemperatuur: 33 graden Celsius. Autotemperatuur: nog veel hoger. Resultaat: blikje cola doet BOEM.

Logisch ook wel. De beschrijving op het dun gewalste plaatstaal geeft duidelijk aan dat het blikje op een koele plaats bewaard moet worden.

De vader van het gezin is echter van mening dat hij door Coca-Cola in een levensgevaarlijke situatie terecht is gekomen en wil geld zien. Hij eist 4.000 Australische dollar van het frisdrankmerk.

Naar eigen zeggen om een voorbeeld te stellen. Hij is echt niet op geld uit, maar heeft door het exploderende blikje wel schade overgehouden aan zijn auto en telefoons. Daarnaast wil meneer dat Coca-Cola opdraait voor de schoonmaakkosten van zijn vervoersmiddel.

Een woordvoerder van Coca-Cola barst in lachen uit bij het horen van de eis van deze paljas stelt dat het, met het oog op de gebruiksaanwijzing, blikje op een koele plaats bewaard had moeten worden. Eigen schuld dus

Alle artikelen geladen. Overzicht →