Het glamourleven van een ladytrucker 

07 juni 2023 - 11:28

In deze aflevering van Vlaamse Meiden die Rijden laten vijf ladytruckers zien dat het leven in een ‘camion’, het Vlaamse woord voor vrachtwagen, niet echt glamoureus is. Van openbaar douchen naast een raam waar iedereen naar binnen kan kijken tot slapen in eenpersoonsbed op een afgelegen parkeerplaats na het eten van een kant-en-klare maaltijd. Toch is dit de droombaan van een aantal vrouwen, zij laten zien wat het leven als ladytrucker zo leuk maakt.

Kiliana is door de vriend van haar moeder aangestoken met het vrachtwagenleven. Toen hij in haar leven kwam wist ze het gelijk: dit wil ik ook. Inmiddels voelt haar cabine al helemaal als thuis, en is ze daar ook vaker dan thuis. Ze heeft het gezellig gemaakt met wat knuffels: “Mijn vrienden zijn altijd mee. Ze hebben allemaal een naam. Dan zit je niet alleen. Ze praten niet terug, maar ja als je tegen je hond praat, praat die ook niet terug”. Het is voor Kiliana niet altijd duidelijk met welke vracht ze rondrijdt. Zo wordt ze aan het einde van haar rit verrast door een mooie sportwagen die ze zelf de vrachtwagen uit mag rijden.

Ladytrucker Alexia rijdt van boerderij naar boerderij met een vrachtwagen gevuld met mest. Ze staat te lachen terwijl de stront in haar vrachtwagen wordt gezogen via een vacuümpomp: “Ja, het stinkt een beetje. Ik ruik het niet meer. Ik ben eraan gewend”. Overal waar ze komt kijken de mensen naar haar alsof ze iets heel bijzonders zien: “Het is niet altijd fijn. Het is alsof je ik-weet-niet-wat bent. Ik doe dit niet om op te vallen. Ik doe dit omdat ik het leuk vind”.

Met mooi geföhnde haren stapt Linda haar vrachtwagen in. Tijdens het lossen van haar vracht doft ze zichzelf nog even op met wat make-up. Haar vriend Jelle is ook vrachtwagenchauffeur bij dezelfde firma. Dat is makkelijk want dan kunnen ze tips over files uitwisselen en samen van en naar werk rijden: “Het is ook gemakkelijk, we moeten dezelfde kant op”.

Klik hier om de hele aflevering te zien.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml