Het houdt niet op: wéér aanranding in trein
Binnenland

Het houdt niet op: wéér aanranding in trein.

Nu willen wij niet doorslaan hoor, maar het leven van de vrouwelijke treinreizigers onder ons begint toch langzaamaan geen pretje te worden. Vandaag is namelijk weer een #MeToo-gevalletje in de trein naar buiten gekomen.  

Agenten hebben gisteren op het station in Breda een man gearresteerd nadat hij een 24-jarige vrouw zou hebben betast. Het zou gaan om een 21-jarige Roosendaler, meldt het AD.

Volgens de vrouw knoopte de voor haar verder onbekende dader een gesprek met haar aan. Al snel werd ze door hem betast. Gelukkig kon ze zelf de conducteur waarschuwen, die hierop de politie inschakelde zodat de man in Breda kon worden ingerekend.

Derde aanranding in de trein in korte tijd 

Twee maanden geleden was het ook al raak in de trein, toen tussen Maarheeze en Tilburg. Een met buitenlands accent sprekende Nederlander knoopte tussen 22.56 en 23.34 uur een gesprek aan met een 21-jarig meisje, waarna hij haar niet veel later begon te betasten en zoenen. Een getuige zag het gebeuren maar vond zijn biertje opdrinken belangrijker dan ingrijpen.

Op 5 februari van dit jaar was een een 15-jarige meisje de klos. In de trein van Emmen naar Coevorden, terwijl nota bene in de coupé meerdere mensen zaten, werd ze lastiggevallen door een viespeuk die haar probeerde te zoenen en tussen haar benen greep.

Het incident tussen Tilburg en Breda is dus alweer de derde aanranding in de trein in korte tijd, voor zover we weten dan natuurlijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →