Het is vandaag Dag van de Verpleging!

Het is vandaag Dag van de Verpleging! 

12 mei 2021 - 10:32

Hoera! Tijd om onze zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten want het is vandaag de internationale Dag van de Verpleging! 

De Dag van de Verpleging wordt zoals u misschien weet elk jaar op 12 mei gehouden. 12 mei 1820 is de geboortedatum van Florence Nightingale. U weet wel, the lady with the lamp - de verpleegster uit de Krimoorlog waar u op school bij het vak geschiedenis zoveel over geleerd heeft - en die algemeen wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne verpleegkunde.

Ook onze regering doet er alles aan om deze dag tot een mooie dag te maken. Zo schrijft Van Ark vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat het kabinet een bonus gaat geven aan alle mensen die in de zorg werken en maximaal twee keer modaal verdienen. Afhankelijk van het aantal aanvragen krijgen ze een netto-uitkering van tussen de 200 en 240 euro. Veel minder dan de eerder beloofde 500 euro, maar het is toch iets.

Ook het OMT doet een duit in het zakje door het kabinet op te roepen om terughoudend te zijn met nieuwe versoepelingen, die gisteren tijdens de PersCo zijn aangekondigd. We willen tenslotte niet dat het aantal besmettingen weer omhoog gaat. Versoepelen is eenvoudig, maar maatregelen opnieuw invoeren is welhaast onmogelijk vanwege het huidige humeur van de maatschappij. En dat kan het perspectief op een zomer met minder maatregelen tenietdoen, waarschuwt het OMT in zijn advies aan het kabinet.

Wij op de redactie kunnen natuurlijk niet achterblijven en beloven dat wij vandaag onze handen zullen stuk klappen om onze zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.