Upd: Twee verdachten aangehouden voor aanslag op Groeneveld

Upd: Twee verdachten aangehouden voor aanslag op Groeneveld 

20 augustus 2021 - 12:14

Journalist Willem Groeneveld heeft afgelopen nacht weer eens de schrik van zijn leven gekregen: hij en zijn partner werden getrakteerd op twee molotovcocktails die door het raam van hun woning werden gegooid. Zij konden het vuur gelukkig zelf blussen.

"De politie is bezig met onderzoek. Volgens de woordvoerder van dienst wordt de zaak hoog opgenomen, maar hij wil niet speculeren over de aanleiding of toedracht tot de recherche haar onderzoek heeft afgerond", meldt Sikkom.

Groeneveld - die stukjes schrijft voor Sikkom en NDC Mediagroep - heeft de afgelopen jaren het zoals u ongetwijfeld weet vaker aan de stok gehad met onder andere boze vastgoedmeneertjes en viruswappies in de stad Groningen, die niet altijd even blij zijn met de kritische stukjes die hij schrijft. Reden om hem de afgelopen jaren regelmatig te bedreigen, te intimideren en stenen door zijn ruit te gooien.

Update 20 augustus:

De politie heeft inmiddels twee verdachten (31 en 32 jaar oud) in de kraag gevat op verdenking van brandstichting en poging tot moord. Onduidelijk is nog waarom die twee het nodig vonden om een aanslag te plegen. De politie had donderdag beelden gedeeld van de aanslag waarop de verdachten herkenbaar te zien waren. Door onderzoek en tips die daarna binnenkwamen, kon de politie de twee mannen aanhouden.

"Niet alleen de politie heeft deze zaak hoog opgenomen, we zien dat mensen veel hebben meegedacht", zegt districtschef Frank Smilda. "De beelden zijn massaal gedeeld en de tips hebben er mede voor gezorgd dat de verdachten zo snel konden worden aangehouden." De politie vraagt iedereen nu de beelden in het belang van het onderzoek te verwijderen en niet meer te delen.

In juni maakten wij nog dit item over de beste man (Noot van de redactie: dit betekent natuurlijk NIET dat wij willen suggereren dat er een verband met dit specifieke geval bestaat, gewoon een leuk filmpje om jullie wat extra te informeren. Voor de zekerheid hè zeggen we het maar eventjes...):

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml