Upd: politie pakt verdachten op, schiet bij aanhouding
Binnenland

Upd: politie pakt verdachten op, schiet bij aanhouding.

Het begint zo langzamerhand eentonig te worden:een woning aan de Sinjeur Semeynsstraat in de Kolenkitbuurt in Amsterdam is vanochtend vroeg door onbekenden beschoten.

Een buurtbewoner hoorde rond kwart over vier de schoten. Ze telde er vijf. Op een foto is te zien hoe ten minste vier kogels door de ruit van een portiekwoning op twee hoog gegaan zijn. Volgens buren woont daar een gezin met meerdere kinderen, meldt AT5.

Dit 'schietincident' is ondertussen de derde keer in een week tijd dat in (de omgeving van) de hoofdstad bewoners bang moeten zijn dat ze als schietschijf dienen. De straat is ruim afgezet voor sporenonderzoek, er wordt onder andere gezocht naar alle kogelhulzen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Update 12.36 uur:

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het beschieten van een woning aan de Sinjeur Semeynsstraat in de Amsterdamse Kolenkitbuurt. Daarbij is door de politie geschoten. Het is niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt.

Agenten kamden de omgeving uit en zagen al snel twee personen die voldeden aan het signalement van de daders op een scooter. Het tweetal sloeg te voet op de vlucht toen het de politie zag, waarop een achtervolging volgde.

Alle artikelen geladen. Overzicht →