Upd: Treinverkeer weer opgestart na megastoring

Upd: Treinverkeer weer opgestart na megastoring 

31 mei 2021 - 16:31

Het is te hopen dat u nog lekker thuis werkt in plaats van dat u in al uw optimisme met het openbaar vervoer naar kantoor bent gegaan, want nu de NS beetje bij beetje de dienstregeling weer aan het opschalen is was het ook wachten totdat dit zou gebeuren: door een grote storing rijdt er momenteel nauwelijks nog een trein op de Nederlandse spoorwegen.

Dit keer zijn het geen blaadjes of hardnekkig ijs waardoor de wissels niet werken, maar betreft het een storing in het telefoonsysteem. Op zich werken de seinen en wissels nog wel, maar het is natuurlijk lastig communiceren zo. 

Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat de treinen weer rijden. Provider Mobirail is volgens ProRail naar een maximumcapaciteit opgeschaald om de storing te ontdekken. Zodra die is verholpen, verwacht de ProRail-woordvoerder dat reizigers nog de rest van de dag effect zullen ondervinden van de storing. "Het duurt dan nog lang voor alles is opgestart, dat is een grote puzzel, dus reizigers zullen nog flinke tijd last hebben van de storing."

Tot die tijd heeft u lekker pech. De NS, Arriva en Keolis adviseren reizigers om reizen uit te stellen tot een later moment.

Update:

Hoera! De storing is opgelost en de dienstregeling wordt stapsgewijs hervat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.