Het is weer zwarte zaterdag
Buitenland

Het is weer zwarte zaterdag.

De tweede zwarte zaterdag van deze zomer is al vroeg begonnen. Voor 05.00 uur ontstonden de eerste files op de Franse en Duitse snelwegen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID)

In Frankrijk waren meerdere ongelukken de boosdoener. Op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Lyon en Orange ging het even na 05:00 uur op verschillende plaatsen mis, vooral ten zuiden van Lyon. Daar ontstond een file van ruim 20 kilometer na een botsing met meerdere auto's. Omrijden via de normaal gesproken rustige A75 (Clermont-Ferrand) heeft weinig zin: ook daar staat het verkeer vast na een ongeluk, meldt het ANP.

Het verkeer in Oostenrijk en Duitsland is nog niet voor grote verrassingen komen te staan. Op de A3 bij Neurenberg stond er door werkzaamheden de hele nacht file richting Oostenrijk. In Oostenrijk zelf zit het verkeer in de Karawankentunnel richting Slovenië muurvast, in een file van bijna 15 kilometer. Nederlandse vakantiegangers op weg naar Kroatië hebben daar al de hele nacht oponthoud.

Dit weekeinde wordt naar verwachting een van de drukste van deze zomer op de Europese wegen. Naast veel vertrekkend verkeer zijn er voor het eerst ook veel terugkeerders onderweg, aldus de VID.

Alle artikelen geladen. Overzicht →