Het lukt gewoon niet om het er niet over te hebben

Het lukt gewoon niet om het er niet over te hebben 

12 november 2021 - 10:59

Het lukt gewoon niet om het er niet over te hebben. Er is geen nieuws, behalve dat éne. Alles wordt overschaduwd door dat éne. We verzwijgen álles, vanwege dat éne. En dat terwijl dat ene niet bestaat als de radio en tv maar uitstaat. Je zou bijna gaan geloven dat dat precies de bedoeling is van het demissionair kabinet: ons dusdanig vervelen en uitputten, dat we een krabbel zetten bij het kruisje en vooral die boosterprik gaan halen. Prachtige term trouwens, booster. Ander woord voor ‘waardeloos vaccin dat niet werkt tenzij op regelmatige basis genomen alsof het een verslavend middel is dat alle problemen oplost’. Maar booster bekt beter.

Ondertussen hebben we al 240 dagen geen kabinet en is het demissionair kabinet machtiger dan ooit. Staat er eigenlijk al een wetswijziging gepland om dat onmogelijk te maken? Ondertussen zijn de ouders van het toeslagenschandaal nog steeds niet gecompenseerd en ziet het er niet naar uit dat dat op korte (of lange) termijn gaat lukken. Wat voor moreel kompas heb je, als je wel 5.1 miljard kunt uitgeven zonder bonnentjes maar die ouders niet compenseert?  Ondertussen neemt een meisje van 18 zitting in de Raad van State omdat haar wiegje op een bepaalde plek stond. Zou woke Nederland daar ook over durven janken of is dat net een brug te ver? Ondertussen wordt de gasprijs alsmaar hoger zonder dat het kabinet de intentie heeft om daar iets aan te doen. Zouden de Groningers eigenlijk ooit nog meemaken dat zij gecompenseerd worden voor hun onveilige leefomgeving en kapotgemaakte woningen?

Het mantra waar het wél over gaat is dat ‘de zorg leegloopt vanwege de werkdruk’. Wat de hogepriesters van het vrije woord echter vergeten, is dat Hugo en zijn ministerie na bijna twee jaar ‘pandemie’, geen enkele structurele stap hebben gezet om de zorg te verbeteren, de verpleging te versterken en de sector financieel beter te compenseren. Twee jaar na de pandemie is er geeneens een begin gemaakt met structurele verbeteringen en veranderingen in de zorgsector. Ernst Gommers, Diederik Kuipers’ en alle andere artsen die voor het karretje van een basisschoolleraar en drs. geschiedenis zijn gespannen voor ‘advies’, zijn vergeten eisen te stellen voor hun eigen sector. Ze zijn in hun ijdelheid gestreeld, menen een worst als minister aan de horizon te zien. Zonder Ernst Kuipers, Diederik Gommers en alle andere mannen en vrouwen in witte jassen, hadden een basisschoolleraar en drs. geschiedenis nooit de Nederlandse bevolking een angstpsychose aan kunnen praten, laat staan discriminatie van gezonde personen kunnen legaliseren. Na 48 miljard euro, 20.000 coronadoden, 140.000 uitgestelde operaties, verloren ontwikkelingsjaren van jongeren, is er geen extra verpleegkundige, geen extra bed, geen extra zorg, geen extra arts, geen extra ziekenhuis bijgekomen. 

Maar daar gaat het allemaal niet over. Wél dat ondanks alle prikken, boosters en immuniteit er 11 mensen per minuut besmet worden. Meer dan vorig jaar. In plaats van ‘hoe dan?!’ te schreeuwen, hijgen en juichen de hogepriesters van het vrije woord ons een lockdown en tweederangs burgerschap in. Dictators wereldwijd hebben de afgelopen twee jaar geleerd hoe je zonder bloedvergieten en kogelverspilling, een bevolking volledig naar je pijpen kunt laten dansen. Maar laten we het daar niet over hebben; en ook vooral niet dat niemand wijzer is geworden van de ‘pandemie’ behalve de farmaceutische industrie én het demissionaire kabinet.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.