Het nieuws van woensdag 14 juni in beeld
Nieuws

Het nieuws van woensdag 14 juni in beeld.

Zeker zes doden bij brand in Londen

In London brak vannacht een brand uit in een groot flatgebouw van 24 verdiepingen hoog. Hoeveel slachtoffers er precies zijn is nog niet bekend. Er zijn in ieder geval dertig gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zijn er zeker zes doden gevallen.

Lekkende agent in team Wilders 

De agent werd dinsdag opgepakt op verdenking van het lekken van informatie. Het Openbaar Ministerie meldt nu dat de man korte tijd in het team zat dat PVV-leider Geert Wilders beschermt. 

Verdachten onthoofding vrij

De politie heeft de twee mannen die er van worden verdacht dat ze een man uit Zoetermeer hebben onthoofd, moeten laten gaan wegens gebrek aan bewijs.

Ouders niet aansprakelijk voor Tristan van der V.

De ouders van Tristan van der Vlis zijn niet aansprakelijk voor de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alpen aan den Rijn. Dat oordeelde de rechter vandaag.

Baudet gaat in zee met Leefbaar Rotterdam

Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie gaan een verbond sluiten om het samen op te nemen tegen de PVV. Beide partijen willen elkaar helpen met campagnes.

Advocaat van Savannah-verdachte (16) doet aangifte

De advocaat van de 16-jarige jongen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Savannah (14) deed gisteravond aangifte wegens smaad en laster.

Cel en tbs geëist voor moord op krantenbezorgster

De dertigjarige Schiedammer Biko M. is vandaag door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank acht bewezen dat M. verantwoordelijk is voor de dood van de 51-jarige krantenbezorgster Anita van Dijk, op 13 mei vorig jaar.

EU-hof: The Pirate Bay moet geblokt worden

Het Europese Hof heeft een uitspraak gedaan in de zaak die aangespannen is door Brein tegen providers Ziggo en Xs4all. De rechter bepaalde dat de website The Pirate Bay inbreuk maakt op auteursrechten. Hierdoor is het waarschijnlijk mogelijk om een nieuwe blokkade op de website te leggen.

PVV: PvdA en SP liegen

De PVV en de PvdA hebben slaande ruzie op Twitter. De PvdA heeft vorige week een motie ingediend samen met de SP voor betere arbeidsvoorwaarden. PVV stemde samen met VVD en Forum voor Democratie tegen betere arbeidsvoorwaarden.

 

Lijst met haatpredikers groeit

De lijst met haatpredikers groeit nog steeds in Nederland. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn er tussen januari 2016 en maart 2017 in ieder geval vijf nieuwe namen aan de lijst toegevoegd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →