Het nieuws van donderdag 15 juni in beeld 

15 juni 2017 - 17:30

Tjeenk: Partijen, weet wat je wil

Formateur Herman Tjeenk Willink heeft vanmiddag op een persconferentie laten weten dat hij boos is op de politieke partijen. Hij heeft nu als formateur één meerderheidskabinetsformatie geprobeerd en dat is niet gelukt. Uiteindelijk zal een meerderheidskabinet ook moeten volgens alle partijen. 

 Sluiting Fort Oranje kost zeker 5 miljoen euro

De gemeente Zundert wil camping Fort Oranje gaan sluiten. Dat kan die gemeente wel willen, maar nu blijkt dat die sluiting een kostenpost van zeker vijf miljoen euro met zich meebrengt

Twaalf Erdo-beveiligers aangeklaagd door VS

De Amerikaanse politie heeft twee mensen gearresteerd voor de vechtpartij bij de Turkse ambassade tijdens het staatsbezoek van de president der Turken Erdogan. Tegen twaalf van zijn beveiligers zal ook een aanklacht worden ingediend. 

 Wilders: CDA en VVD zijn 'bange naïeve wegkijkers'

De radicaal tegen de islam-gekeerde Geert Wilders van de PVV zegt niet radicaal te zijn. Hij reageert met die uitspraak via Twitter op brieven van CDA en VVD aan formateur Tjeenk Willink.

Gesubsidieerde gymles blijft

De PVV in Den Haag is helemaal over de rooie. De gemeente blijft namelijk de gymlessen op islamitische basisschool Yumus Emre subsidiëren. 

RIP de guldenvader

Robert Deodaat Emile Oxenaar, ook wel bekend als 'Ootje' is niet meer. De ontwerper van onder meer verschillende guldenbiljetten, heeft op 87-jarige leeftijd zijn laatste adem uitgeblazen in zijn woonplaats Boston en gaat hiermee de geschiedenis in als de man die zijn eigen bankbiljetten overleefde.

Hier kunt u beter 'Sex on the Beach' drinken dan doen

Cocktails zijn vaak nogal aan de prijzige kant, ook in het buitenland. Zo betaalt u voor een Sex on the Beach-cocktail toch al snel een eurootje of acht. Dat is echter een schijntje vergeleken met wanneer u besluit om die naam wat letterlijker te nemen.

Jongen (16) dood na wurgspel

Een 16-jarige jongen uit Arkel is in mei om het leven gekomen na het spelen van de zogenaamde 'Choking Challenge': jezelf lang genoeg wurgen om in een roes te geraken.

Politieauto in de hens gezet

Een politieauto is vannacht om 2.00 uur in brand gestoken op de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam. De auto is helemaal uitgebrand.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie