Het nieuws waarvan je wist dat het zou komen...
Buitenland

Het nieuws waarvan je wist dat het zou komen....

Philip Cocu, die het toch heeft geschopt tot zo'n beetje de slechtste Fener-trainer ever, is eindelijk de laan uit gestuurd door de Turkse club. Dat hebben we overigens moeten verifiëren bij een Turk, want Microsoft en vertalen gaat 'm niet worden. 

In juni werd de Eindhovenaar aangesteld in Istanboel. Het eerste officiële duel onder zijn leiding werd op 7 augustus afgewerkt in Portugal, waar Benfica in de derde voorronde van de Champions (?) League de tegenstander was. De partij ging verloren met 1-0. Gisteren viel het doek na een dramatisch 1-3 verlies in de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Ankaraguca. 

Na tien competitiewedstrijden (15e plaats) en een halfvoltooide groepsfase van de Europa League (2e plaats) acht het bestuur de tijd rijp voor een nieuwe leidsman. 

Geen zorgen Philip, er zijn altijd trainers die nóg beroerder presteren. Denk aan ene Frank de Boer, die  Crystal Palace in zeven wedstrijden naar nul punten en nul doelpunten leidde. Nog een pluspunt: maar vier maanden hoeven werken van een driejarig contract met een netto jaarsalaris van 2,5 miljoen euro

Alle artikelen geladen. Overzicht →