Het schot

Het schot  

08 juni 2020 - 13:26

Racisme is overal. In Hongarije werd een zwarte man door twee witte vrouwen van z’n fiets geduwd, hij sodemieterde de sloot in, en werd aangevallen door vier eenden, waarvan er een een oorlel van de arme dompelaar afbeet. Men denkt soms: een eend, die zal toch nooit rekening houden met het ras van een persoon die in de sloot ligt, maar zoals daarnet bewezen, vergissen we ons daarin.

En dan in Oezbekistan! Daar werd een kaukasische man door twee ingeweken Marokkanen van z’n portemonnee ontdaan, en toen hij riep: ‘Geef mijn portemonnee terug, smeerlappen!’, gaven de Marokkanen hem een schop tegen z’n kloten, waardoor hij een halve week later nog altijd bloed piste. Z’n vrouw vroeg: ‘Hoe komt het dat je bloed pist, Igor?’ en Igor antwoordde: ‘Omdat twee Marokkanen tegen m’n kloten geschopt hebben’, en toen zei de vrouw: ‘Je moet niet altijd de Marokkanen de schuld van alles geven’, waarop Igor zei: ‘Waarom neem jij toch altijd de verdediging op van bruinjoekels?’, en vervolgens sloeg de vrouw hem op z’n kop met de paraplubak.

Er was ook een incident in Letland, waar een mulat een koeienvlaai over zich heen gegooid kreeg door een Chinees, wat me niks verbaast, want de Chinezen staan bekend als de grootste racisten van onze planeet. Als ik hier in Gent een Chinees zie afkomen vanuit de verte, loop ik minstens drie straten om.

Let op, zelf ben ik geen racist, en ik kan ook voor de Chinezen de zon in het water laten schijnen, maar ze moeten me wel met rust laten, de koekenbakkers. Ja, persoonlijk vind ik dat alle mensen van alle rassen elkaar gelijk dienen te behandelen. Of m’n chauffeur nu zwart is, of geel, of in mijn geval rood, omdat m’n chauffeur een Indiaan is, dat is voor mij om het even. Ja, Rufting Bull zoals m’n chauffeur heet, is van oorsprong een Indiaan, wiens voorouders in de negentiende eeuw gevlucht zijn uit Amerika, en zich eerst vestigden in Zaandam.

Doch de Nederlanders bleken behoorlijk racistisch en behandelden de familie van Rufting Bull als minderwaardige mensen, zodat ze vluchtten van Nederland naar België, waar ze een kleine boerderij kochten in Evergem. Het geld daarvoor hadden ze verdiend in Zaandam door potten en pannen te verkopen, alsmede ijsmutsen, kruisbogen, kruiwagens, betonmolens, en zure beertjes. Indianen zijn prima verkopers en bovendien heel slimme, gewiekste, en vriendelijke gozers. Geen wonder dat de nazi’s hen wilden uitroeien, maar ja, in het nazi-Duitsland van tussen de jaren 1933 en 1945 waren er weinig of geen Indianen te vinden, en degenen die er wel waren, vermomden zich als Berlijnse worstenhandelaars, omdat de Indianen tevens meesters van de vermomming zijn.

M’n chauffeur Rufting Bull kan zich op zo’n manier vermommen dat iedereen denkt dat hij m’n tante Sonja is, terwijl dat mens toch al dertien jaar geleden gestorven is, na een brand in haar woning, die was aangestoken. De politie verdacht een Turkse bende, maar dat was een puur racistische reflex, want geen enkele Turk had iets te maken met de brandstichting, die gepleegd was door de minnaar van tante Sonja, Dikke Fons, die niet kon verdragen dat tante Sonja een relatie was begonnen met een lesbienne, Schele Frieda.

Ik bedoel, racisme en seksisme zullen helaas altijd blijven bestaan, en het enige wat wij, weldenkende mensen, er kunnen aan doen is alle racisten een nekschot geven. Geen medelijden. Een godverdomd nekschot!  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.