Het visioen van paus Johannes Paulus II 

23 juli 2018 - 10:45

We nemen u mee terug naar het jaar 1992, Vaticaanbaas Karol Józef Wojtyła alias paus Johannes Paulus II zegt een visioen te hebben gehad waarin zijn ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt: "in de volgende eeuw zal de kerk zal worden getroffen door het ergste lijden in 1.000 jaar."

Maar hij ziet méér onheilspellends in zijn visioen. De paus zegt letterlijk: "Ik zie dat de kerk in het derde millennium geplaagd zal worden door een dodelijk gesel en die heet islam. Die zal Europa binnenvallen. Ik heb de hordes zien komen van west tot oost: uit Marokko en Libië, uit Egypte, en uit andere landen in het Midden-Oosten."

Met Europa zal het deze eeuw volgens de dan 71-jarige Pool verschrikkelijk aflopen: "Dit Europa zal naar de bodem gaan wordt niets meer dan een oude herinnering."

De paus blijkt het gelukkig toch verkeerd te hebben gezien. Het gaat met bijvoorbeeld de multiculturele samenleving juist hartstikke goed, iedereen leeft in vrede met elkaar (toch, Stef Blok?). Heden ten dage is Europa een prachtig continent geworden en daar mogen we met zijn allen toch bijzonder trots op zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie