Het was fijn iedereen gekend te hebben

Het was fijn iedereen gekend te hebben 

20 juni 2023 - 16:54

Het was fijn iedereen gekend te hebben. We hopen dat u heeft genoten van het korte bestaan hier op aarde. De afgelopen weken was het in ieder geval lekker weer. Aan alles komt een eind. Het ga jullie goed.

Het onweer des doods komt eraan. Zoek een veilig heenkomen. Ga niet naar buiten. Vrouwen en kinderen eerst. Doe een reddingsvest om. Pak je snorkel. Sluit ramen en deuren. Luister vanuit je kelder naar Radio Oranje. Doe niks op eigen initiatief. Pas op voor plunderaars. Ga op tijd naar de reddingssloepen. Heb nog een laatste keer seks.

Mensen, het onweer des doods komt eraan. Er gaat on-ge-lo-ve-lijk veel regen vallen. Denk aan heel veel regen, echt heel veel regen, en dan dus nog meer. En het is niet alleen regen, het is ook onweer. Met bliksem, gedonder en knallende geluiden. Het gaat goed mis in ieder geval. Het is een beetje alsof de Russen binnenvallen, zo hard gaat het knallen. Mocht dit goed gaan, dan gaat er meer goed.

De KNMI heeft Code Oranje afgegeven. En dan weet u het wel. Dan is het serieus. Want Code Oranje is Code Oranje en Code Oranje is geen Code Geel. Zo serieus is het dus. Al is Code Oranje ook weer geen Code Rood. Code Rood is Code Rood en geen Code Oranje. En wij zitten nu met Code Rood. Onee, met Code Oranje. Excuus. Code Oranje. Gisteren was het nog Code Groen. Of bestaat dat niet? Nou ja, gisteren was het in ieder geval tering lekker weer, pilsje op het strand. Code Groen Buisje op het strand. Code Groen is barbecueweer, zoals Piet Paulusma altijd zegt. Of zei.

Enfin. Code Oranje is 'Wees Voorbereid'. Wees dus voorbereid. Het eerste woord bij het kopje Code Oranje op de site van het KNMI is 'levensgevaarlijk'. Dat is verontrustend. Daar houden we niet van.

Verder zegt het KNMI dit: 'Vanaf 15 uur bereiken zware onweersbuien het zuidwesten. De onweersbuien bewegen verder noordoostwaarts over Nederland. Bij de buien kan veel neerslag in korte tijd vallen. Ook zijn hagelstenen van circa 2 cm mogelijk en plaatselijk kunnen zware windstoten van 80 km/uur voorkomen. De onweersbuien zullen aan het einde van de avond het noordoosten verlaten. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van wateroverlast, grote hagelstenen, omvallende bomen, rondvliegende voorwerpen en blikseminslag.'

 

Nouja, we moeten ook maar zien wat voor weer het wordt vanavond. Hou het goed!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml