Het westen is slap, indolent, volgevreten en arrogant

Het westen is slap, indolent, volgevreten en arrogant 

06 december 2021 - 14:40

Het enige waarmee we ons in het westen moeten bezighouden, is een beetje corona. Toegegeven, het bastaardvirus zorgt inmiddels voor een vierde golf, en die is, te wijten aan de delta- en omnikronvariant, geen doetje. Er liggen weder vele slachtoffers in het ziekenhuis of op het kerkhof of in quarantaine, maar dat zou niet zo zijn als alle westerlingen op dezelfde eenvoudige, doeltreffende manier denken: we laten ons vaccineren en verder geen gelul. Maar nee hoor, er blijven domkoppen rondlopen die, in de ban van de meest idiote theorieën, weigeren om zich te laten inspuiten.

In sommige westerse landen denkt men aan een verplichte vaccinatie en die landen hebben dik gelijk. Al moest je de ongevaccineerde idioten in de boeien slaan, hen blinddoeken, hen afvoeren naar een loods diep in het bos, en  hen daar tegen hun zin prikken: zoveel te beter. Als de bevolking, inclusief de baby’s en de kinderen, voor 100 procent ingeënt zal zijn, dan is er verder in het westen niks aan de hand. In bepaalde andere delen van de wereld gaat het er anders aan toe. Hoewel de doorsnee mensen daar sméken om een prik te krijgen, krijgen ze die niet, omdat er geen vaccins terplaatse zijn. Nagenoeg alle vaccines zijn immers geproduceerd en verscheept in het westen. In die andere wereldstreken vallen de ongevaccineerde sukkelaars dus als vliegen.

En mocht dat hun enige probleem zijn, dan zouden ze niet eens op het toppunt van hun ellende zitten. Nee, op dat toppunt zitten ze door nog meer mensonwaardige oorzaken. Hongersnood, natuurrampen, oorlog, economische ondergang, politieke instabiliteit, dictatoriale regimes, al die verschrikkelijkheden waar het westen weinig of geen last van heeft, waren door de andere streken van de wereld, en het westen kijkt toe, doet weinig, en zorgt ervoor dat het zelf achterover kan leunen en verzuchten: ‘We mogen blij zijn dat we hier leven.’

Er is een top twintig opgesteld van landen waar men crepeert van de honger. In landen als Afghanistan, Ethiopië, Soedan, en ettelijke andere, sterft meer dan veetig procent van de pasgeborenen aan gebrek aan voedsel. Op de koop toe is het er veel te droog of veel te nat. Verschillende stammen, terroristische organisaties, en andere conglomeraties van rotzakken zorgen voor dagelijkse oorlogsdaden waarvan de burgerbevolking het eerste slachtoffer is. Er is geen import of export meer, het geld is nul komma nul waard, economisch wordt er op een houtje gebeten, een politiek systeem van enige waarde is totaal afwezig, en het enige waar de mensen in die landen op hopen is dat de dictators van vandaag vervangen worden door de dictators van morgen, die een ietsje minder wreed, brutaal en nietsontziend te werk gaan, een aantal van de ontelbare folterkamers sluiten, niet meer met een sadistische grijns op de bakkes toestaan dat vrouwen worden verkracht, verminkt, en beschouwd als de minderen van wormen.

Waarom kan het westen er niet voor zorgen dat deze malafide ingrepen van zowel het lot als de beestachtige mens ophouden? Omdat het westen slap, indolent, volgevreten en arrogant is. Zal dit veranderen als in het westen zelf iets plaatsvindt dat de ogen zal openen? Zoals een oorlog tussen Rusland en Oekraïne, waarbij pakweg China en de VS zich zullen gaan bemoeien? Zal het westen dan wakker schieten? Of zullen we blijven achteroverleunen en alsnog blijven verzuchten: ‘We mogen blij zijn dat we her leven’, terwijl we, zij het niet allemaal, in de rij staan voor een vierde of een vijfde prik? Hoe dan ook zal het westen allicht niet eeuwig het westen blijven zoals we het tegenwoordig kennen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.